‘n Skotteltjie troos

Ek glo nie daar is ‘n mens wat nie af en toe hunker na so ‘n klein bietjie troos nie. Net ‘n hand op die skouer. ‘n Drukkie. Of net die paar woorde . . . “Alles sal regkom.” Al weet jy voor jou siel dit sal baie méér as net ‘n gebaar of mooi woorde kos om weer heel te maak.

Maar die lewe deel nie maklik drukkies en trooswoordjies uit nie. En die meeste mense is so vasgevang in hul eie seer en sukkel dat uitreik na ander net ‘n nagedagte geword het.

Dan skep jy maar jou eie salfie vir die seer. Soos hierdie skotteltjie. Regte, egte trooskos. Die geheim lê in die eenvoud – die sagte smaak van prei wat boon en hoender omhels en warm op jou maag en om jou hart kom lê.

County Fair hoenderskottel met preie en botterbone

Genoeg vir 4

3 eetlepels olyfolie (sonneblom- en canola-olie sal ook net so goed werk)
8 County fair hoenderdye
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
1 ui, geskil, gehalveer en in dun skyfies gesny
3 groot preie (of 6 kleiner), goed skoongemaak en in skyfies gesny
1 opgehoopte eetlepel Dijon-mosterd
1 koppie hoenderaftreksel
1 x 410 g blik botterbone, goed afgespoel en gedreineer
‘n handvol gekapte vars pietersielie

Verhit die olie in ‘n groot, diep pan en braai die hoenderstukke in sarsies tot alkant goudbruin.Gebruik ‘n gaatjieslepel om die hoender uit die pan te skep. Braai die ui en preie in dieselfde pan tot sag. Roer die aftreksel en mosterd by en laat liggies prut. Voeg die botterbone by. Plaas die hoenderstukke met die velkant na bo bo-op die panmengsel. Bedek die pan en laat vir 25 – 30 minute prut of tot die hoender deurgaar is. Sprinkel die pietersielie bo-oor en bedien.

WENK: Hierdie gereg is heerlik net so op sy eie. Jy kan miskien net ‘n lekker slaai of gestoomde groente daarmee saam bedien. Maar, glo my, dis nog lekkerder saam met ‘n geurige witrys of kapokaartappels.